El feng shui és una antiga filosofia oriental que es basa en l’harmonia general de les persones amb l’entorn. Aquesta tècnica s’utilitza principalment per distribuir harmònicament els diferents espais de la llar.

L’objectiu final del feng shui, si l’apliquem a la decoració d’una casa o lloc de treball, és aconseguir una influència positiva sobre les persones que es troben en aquests indrets. Per equilibrar les energies de l’entorn, s’utilitzen tècniques que permeten estudiar l’estructura i la ubicació de les habitacions.

Si es segueixen els consells del feng shui, aquesta tècnica pot influir positivament, fent que flueixin les energies positives del lloc. Així, es crea un ambient d’harmonia i benestar, millorant l’estat d’ànim de les persones.

  • Per construir un equilibri a l’entorn, és important saber com s’han d’utilitzar els colors. Per exemple, al dormitori, el millor és utilitzar colors clars perquè són relaxants i aporten tranquil·litat.

  • L’ordre és imprescindible. Ens hem de desfer dels objectes que siguin innecessaris i que no s’utilitzin. Si hi ha espais lliures, podem plenar-los amb coses noves i que tinguin algun significat.

  • Un altre punt positiu és aprofitar al màxim la llum natural i tenir plantes per decorar alguns espais de l’edifici.

  • Segons el feng shui, existeixen cinc elements en decoració (foc, terra, aigua, fusta i metall) que són representats per diferents objectes i per les seves formes. Per exemple, les formes quadrades representen la terra, les formes triangulars representen el foc i les formes arrodonides representen el metall. En cada estança hi ha d’haver un equilibri entre tots els elements per crear una harmonia entre les persones i l’entorn.

Si no ens sentim a gust al lloc en el que vivim o treballem, és possible que es degui a que existeix un excés d’algun d’aquests elements. A Garcia Brufau trobaràs els mobles i objectes de decoració que necessites per la teva llar o pel teu lloc de treball.