Un bon coixí és imprescindible per a gaudir d’un descans en condicions. Has de saber què una mala elecció no només serà perjudicial a l’hora de dormir, sino que també pot posar en perill el teu descans. Si has notat que últimament no dorms bé, t’aixeques cansat o pateixes dolors cervicals, és possible que hagi arribat el moment de renovar el teu vell coixí i escollir-ne un que t’ofereixi un millor descans. Ara arriba la pregunta del milió; millor alt o baix?

Coixí alt o baix?

La fermesa i l’altura del coixí són els aspectes principals en els quals ens hem de fixar a l’hora de la compra. Tingues en compte que un coixí massa alt o massa baix poden arribar a perjudicar la teva salut.

Encara que la elecció depengui de les preferències personals de cada u, la formula infal·lible per a trobar les més adequada a les nostres necessitats és tenir en compte tres aspectes fonamentals: la postura que adoptem durant el son, si ens movem molt o la mida o constitució física de la persona.

Postura

Dorms més boca terrosa, boca amunt o de costat? La posició en la que dorms és decisiva a l’hora d’escollir un bon coixí, ja que és fonamental no adquirir una postura forçada.

Aquest és el motiu principal pel qual els coixins alts estan dissenyades per aquelles persones que dormen de costat. Els coixins amb major altura afavoreixen una correcta ergonomia i la esquena, el coll i el cap queden perfectament alineats. En cas de que dormis boca terrosa, els coixins baixos són, sense cap mena de dubte, la opció més recomanable pel mateix motiu, l’alineació de la columna. Així aconseguiràs reduir la tensió del teu coll i adoptaràs una posició més natural.

Moviment

Igual que el matalàs, el coixí ha d’adaptar-se perfectament als nostres moviments. Per aquest motiu també es recomana utilitzar sempre coixins individuals, fins i tot, encara que dormis en parella.

Aquí el material amb el qual està fabricat el coixí juga un paper fonamental. Per exemple, els coixins de plomes o de làtex admeten molt bé els moviments durant la nit, i s’adapten perfectament a totes les posicions del cos.

Complexió física

La mida de l’usuari també influeix en al decisió. No és el mateix una persona gran que una de petita. Normalment, les persones grans necessiten coixins més alts, que s’adaptin millor al cos i a les seves estructures cervicals.

Un truc que t’ajudarà a donar amb l’altura perfecta del teu coixí és mesurar l’amplada de l’esquena. L’ample de les espatlles hauran de ser equivalent a l’altura del teu coixí.