Els problemes d’esquena són més freqüents del que ens pensem. Es tracta d’una dolència que afecta a més del 50% de la població, i que el treball i la vida sedentària actuals no ajuden a millorar.

Quan parlem de mal d’esquena, moltes vegades ho associem a lesions esportives, estrès, postures perjudicials, o a com caminem. Sorprenentment, també ens afecta la nostra forma de dormir. Al llarg de la nostra vida, passem moltes hores al llit i la columna vertebral es pot veure perjudicada per no dormir en les posicions adequades.

A més a més, el dolor de cervicals sorgeix, moltes vegades, perquè no hem escollit el coixí més correcte per nosaltres. La millor opció és un coixí que no obligui a adoptar una postura forçada pel coll.

A Garcia Brufau oferim coixins que s’adapten a les diferents necessitats da cada persona. Els coixins de viscoelàstica són perfectes per una posició cervical correcta durant tota la nit. Els coixins de làtex ofereixen un gran descans i faciliten la transpiració gràcies al seu nucli perforat. També existeixen coixins especials per les cervicals, que mantenen el coll i el cap en una posició neutra i són ideals pels qui pateixen mal d’esquena, apnees o dificultats en la respiració.

Igualment, el coixí ha de tenir una alçada adequada, segons la posició que acostumem a adoptar. Per exemple, si dormim de costat, el coixí ha de ser gruixut, d’uns 15 centímetres; en canvi, si dormim boca amunt, aquesta ha de ser més fina, d’uns 12 centímetres. No és recomanable dormir boca avall, però si es dorm així, el coixí ha de ser de 10 centímetres com a màxim per no forçar la musculatura del coll i de l’esquena. Cal tenir en compte que, si solem anar canviant de posició, el millor és que el coixí tingui una gran flexibilitat.