Com cada any toca canviar les agulles de rellotge i endarrerir-les 1 hora, efectivament ja és aquí l’horari d’hivern. I malgrat la discussió que genera el tema dels horaris, l’horari d’hivern ens permet gaudir de llum solar pel matí però, malauradament quan sortim de treballar serà de nit.

Tot i que, tot sembla indicar que aquest serà l’últim canvi que farem en l’horari, aquest cop no ens salvem de tornar a adaptar el nostre rellotge intern al canvi d’hora.

Els canvis que provoca l’endarreriment d’hora són semblants als efectes que te un jet lag en el nostre cos: cansament, falta de concentració, estat d’ànim més aviat baix…

A més a més, tantes hores de foscor el cos les interpreta com que s’ha de preparar per a dormir i segrega melatonina abans d’hora.

Com adaptar-nos al canvi?

  • Sopars lleugers

Un sopar copiós és un clar enemic d’un bon descans, així que intenta sopar aviat, unes dues hores abans d’anar a dormir i escull aliments cuits i suaus.

  • Exercici suau

Practicar exercici és clau per un estat saludable però oblida’t d’activitats molt exigents abans d’anar-te’n a dormir. Opta per estiraments i activitats que et relaxin.

  • Atenció amb les migdiades

Si ja estàs acostumat a una petita migdiada de 15-20 minuts, vigila el fet que dormir després de menjar no et perjudiqui a la nit.