L’estiu porta moltes coses positives: sol, platja, vacances i desconnexió, però no tot és bo. Què passa amb la calor i com ens pot afectar per a agafar el son i descansar millor?

En general les temperatures altes no ajuden a dormir bé i és en aquests moments d’impaciència quan volem trobar els millors mètodes per a descansar i recuperar-nos per l’endemà.

Per a poder aconseguir un descans òptim de manera natural mentre un s’adorm us proposem els següents consells:

Roba de llit

Triar llençols frescos és primordial pel descans. Les teles que millor ens poden ajudar són les de fibres naturals, teles de cotó (molt transpirables), de bambú o lli.

Matalassos frescos

El material sobre el qual dormim també afecta al nostre descans. Existeixen matalassos de materials com el làtex (evita que l’aire quedi atrapat i s’escalfi molt) o de viscoelàstic que incorporen en el seu interior tecnologia termoreguladora.

La migdiada

Encara que a l’estiu tenim més temps per a fer la migdiada, és recomanable que no sobrepassi els 20 minuts. Si li dediques més temps pots tenir més dificultats per dormir a la nit.

Ventilació

Realitzar una ventilació de l’habitació abans d’anar a dormir col·labora a refrescar l’ambient. Es recomana fer-ho a última hora del dia, quan les temperatures baixen una mica. D’aquesta manera evitem la humitat i la condensació.

Una bona temperatura

La temperatura ideal per descansar és entre 22 i 24 graus. Pots beneficiar-te dels avantatges d’un ventilador dempeus o de sostre i si ho necessites i disposes d’això, aire condicionat.

Baixa les persianes

Persianes i cortines fosques són una bona combinació per a evitar que entri molta calor a l’habitació. Mantenir les persianes baixades en les hores més càlides del dia ajuda a tenir la llar en penombra. Evitar que entri llum en dormir ajuda a no despertar-nos.

Una dutxa

Aprofita que estem a l’estiu per a anar a la piscina a refrescar-te o fes un bany amb aigua temperada (ni freda ni calenta) a la nit abans de dormir. Això et relaxa i et deixa llest per dormir.

Apagar dispositius electrònics

Aparells com el mòbil, la tauleta o el televisor emeten llums i sons que ens desvetllen i poden interrompre el son.

Menjar i beure

Sopar 3 hores abans d’anar a dormir facilitarà que et vagi venint la son, ja que el sistema digestiu ja haurà acabat la seva tasca i el teu cos es pot centrar en dormir. D’altra banda, evita beure molta aigua abans d’anar a dormir, d’aquesta manera no et despertaràs a mitjanit per anar al bany. A més a més de no ingerir alcohol, perquè no et deixa arribar a la segona fase del somni profund.

Els mosquits

Amb l’estiu apareixen els nostres amics, els mosquits. Els encanta interrompre el nostre somni amb el seu brunzit i despertar-nos. Utilitza un repel·lent de mosquits abans d’anar a dormir o un ventilador de sostre.

García Brufau, especialistes en descans a Lleida

Si seguim aquests hàbits i incorporem elements com un matalàs, coixí i llençols frescos, podem aconseguir el nostre objectiu d’un bon descans. Perquè volem el millor per als nostres clients des de 1912. Contacta amb nosaltres i t’assessorem.

Gaudeix de l’estiu a casa!