Com escollir el sofà perfecte per casa teva? Aquest és un dilema amb el qual ens trobem a l’hora de renovar-lo. L’oferta és molt amplia i a vegades, pot resultar difícil trobar el model ideal per a casa nostra. A més a més, es tracta d’un dels mobles més importants de la casa, pel qual la teva elecció no s’ha de prendre a la lleugera.

El sofà és la estrella del menjador/sala d’estar, el centre de reunions familiars i per a molts, un espai on relaxar-se, descansar i llegir un bon llibre. Al voltant del sofà, també ambientem i construïm l’estil de la nostra sala d’estar. No hi ha dubte que es tracta d’un element fonamental en la decoració de la nostra llar, per això cal analitzar bé totes les possibilitats abans de prendre una decisió.


5 consells per saber com escollir el sofà perfecte

Si volem trobar el sofà perfecte hem de tenir en compte diferents elements que ens ajudaran a trobar el model que millor s’adapti a les nostres necessitats. Aquí no només compta el disseny, un sofà ha de ser funcional, còmode i encaixar en el nostre espai.

La mida sí importa

Abans d’escollir un sofà mesura bé l’espai del que disposes. Si compres una peça massa gran, és probable que la sala d’estar et quedi petita i la sensació a l’entrar sigui aclaparadora.

Si no disposes de gaire espai, lo més recomanable és optar per un model en forma de L o amb un disseny modular que et permeti aprofitar fins a l’últim racó. Sobretot, no oblidis de prendre les mides exactes del espai, això t’ajudarà a decidir les dimensions del sofà i passar al següent pas.

Tapisseria resistent

Tela, pell, polipell… Les opcions són immenses, pots escollir entre una extensa gama de colors i acabats. En aquesta decisió hi influeixen els teus gustos o els de la teva família, així que assegura’t que esculls un model que no desentona massa amb l’estil de la teva sala.

Pots optar per tons més neutres o més vistosos, per pells naturals, polipell o fibres sintètiques. Però intenta que la tapisseria sigui resistent i de qualitat, que suporti el desgast i el pas del temps, i que sigui fàcil de netejar.

Comoditat abans que res

No podem oblidar que abans que res un sofà ha de ser còmode i que a l’arribar a casa desprès d’un dur dia de feina, no hi ha res més plaent que desconnectar i relaxar-se.  Sempre és una bona idea optar per un disseny ergonòmic, que cuidi de la teva salut i postura. Tingues en compte que un bon sofà ha de ser tou però no excessivament, així que fixa’t en el suport, el reposa-caps, la zona de les lumbars i els braços.

Que sigui funcional

El següent element a tenir en compte a l’hora de comprar un sofà és que sigui pràctic i funcional. Aquí entren en joc els gustos i necessitats de cada u. Quantes places necessites? Vols un sofà-llit en el qual puguis instal·lar els teus convidats? O potser, busques un sofà modular que s’adapti a qualsevol espai i situació?

Escull el complement perfecte

A més a més dels coixins i altres elements tèxtils, si l’espai t’ho permet, pots incloure una butaca o un puff. Aquests elements resulten imprescindibles per ambientar la teva sala i convertir-lo en un espai agradable i únic.

Què t’han semblat els nostres consells? Ja tens alguna idea de quin és el teu sofà perfecte?