Encara que no ho sembli, passem un terç de la nostra vida estirats sobre el nostre matalàs. I amb el pas del temps, les probabilitats que el llit s’embruti són molt altes. Hem d’estar preparats per a netejar qualsevol taca que pugui aparèixer.

Tendim a netejar els coixins, els llençols i els cobrellits però els matalassos són els gran oblidats. Ja siguin taques de menjar, begudes, accidents dels nens o mascotes. Però la majoria d’elles, són fàcilment eliminables amb productes que podem trobar a casa.

  • Un esmorzar al llit és una ideal brillant fins que una taca de cafè ens embruta el matalàs. Com ho eliminem? Diluïm una culleradeta de detergent en mig litre d’aigua i una mica de vinagre. Humitegem un drap i netegem la taca.
  • Una copeta abans d’anar a dormir? Sembla un pla ideal però la taca de vi és rebel de per si. Però amb aquest remei, la eliminarem en un tres i no res. Cobrim la taca de sal fins que absorbeixi tot el líquid, i a posterior, aclarim amb aigua.
  • I si els nens fan de les seves, seguirem el mateix procediment que amb la sal però usarem bicarbonat, ja que també absorbeix les olors. Deixarem actuar uns 30 minuts i després, aspirem tota la superfície.

I per assecar el matalàs com ho fem? És ideal deixar-lo en llocs on hi hagi força aire corrent però mai en un lloc on li toqui el sol directament.