El matalàs és un dels mobles més importants de casa nostra; confort, mida, forma… tot influeix en el nostre descans. Has de tenir en compta que passem un terç de les nostres vides dormint, i el com ho fem determinarà en major mesura coses tan importants com la nostra salut o el nostre estat mental. Tot i així, no li donem la importància que té. Per això, si estàs pensant en comprar-te un matalàs, et recomanem que tinguis en compte una sèrie d’aspectes.

Què has de tenir en compte a l’hora de comprar un matalàs

Abans que res, no oblidis que l’elecció del matalàs és molt personal. El millor és tenir en compte tots els aspectes que influeixen en la seva compra i saber què és el que diferencia un tipus de matalàs d’un altre.

El grau de fermesa del matalàs

Entenem per grau de fermesa el tou o dur que pugui ser un matalàs. Actualment els matalassos es distingeixen en tres tipus de fermesa: suau, mig o ferm. Depenent del teu pes o de quina postura adoptis al dormir, preferiràs un grau o un altre: per exemple, les persones que pesen més de 90 quilos o que acostumen a dormir cap per dalt se senten millor en un matalàs més dur, mentre que els matalassos mitjans o tous són ideals per a nens petits.

També és important que tinguis en compte la teva postura a l’hora de dormir. Les persones que dormen de costat se senten més còmodes en matalassos més durs.

La mida del matalàs

Escollir la mida del nostre matalàs acostuma a anar en funció de si dormim sols o no. Avui en dia existeixen una gran varietats de mides, així que no hauries de tenir molts problemes en trobar un matalàs que s’adapti a la teva altura. Es recomana que el matalàs mesuri, com a mínim, 10 cm més que nosaltres.

Quan parlem de la millor mida pel nostre matalàs, l’amplada també és important. Tingues en compte que, perquè una persona dormi còmodament, necessita una amplada mínima de 75 cm en un llit individual, que es converteixen en 150 cm d’un llit doble.

Els materials del matalàs

A l’hora d’escollir la composició del matalàs hem de tenir en compte la climatologia de la zona en la que vivim i la temperatura amb la que ens sentim còmodes per poder descansar. Un matalàs viscoelàstic acostuma a donar calor, així que segurament no agradarà tant a persones que suïn molt, sobretot a l’estiu. Un dels motlles, en canvi, transpira molt millor, encara que és cert que no tot el món s’hi torba còmode.

Ara que ja saps en quines característiques t’has de fixar a l’hora d’escollir el teu matalàs potser et resulta més fàcil donar amb el matalàs perfecte. Tot i així, cada persona té la seva forma de descansar. Com hem comentat, el recolzament, la temperatura i la sensació de cada matalàs es veu afectat pel teu pes i tipus de cos. Depenent del teu pes i tipus de cos és possible que necessitis un tipus específic de matalàs o fermesa per crear la sensació i recolzament ideals que el teu cos necessita. Recorda: no hi ha una formula perfecta o el millor matalàs per tothom.

A Garcia Brufau estarem encantats d’atendre’t i assessorar-te sobre qualsevol dubte que tinguis. El teu descans en importa!