El nostre llit és com el nostre santuari, i com a tal l’hem de mantenir el més net possible, ja que el nostre descans també hi anirà condicionat.

Actualment, la millor forma de mantenir un matalàs net és protegint-lo amb un bon cobre-matalàs. Enrere han quedat els antics cobre-matalassos plàstics que tanta calor feien i fins i tot, soroll. No obstant, encara que fem servir un protector de matalàs, es recomana netejar el matalàs cada cert temps per evitar l’acumulació de pols i àcars. Tot i que sembli insignificant, aquest petit gest ens aporta clars beneficis sobre la nostra salut.

Com netejar el matalàs

Es recomana netejar el matalàs cada cert temps, tot i que també dependrà del temps que fa i de les condicions en les què tinguem el nostre matalàs. Per això, només necessitem retirar el cobre-matalàs i aspirar tota la superfície per retirar el pols que es pot haver acumulat. És ideal aprofitar per girar i voltejar el matalàs i deixar-lo a l’aire durant un parell d’hores amb les finestres obertes per airejar-lo al màxim possible.

És cert que lo ideal és treure el matalàs a l’exterior i que la llum solar actuï sobre el matalàs però molts cops aquesta opció no és possible.  Per això, és molt recomanable cada dia abans de fer el llit de nou, deixar que el matalàs s’airegi deu minuts.

El moment de ventilar el matalàs és també ideal per a rentar el protector. La majoria es poden rentar a la rentadora i assecar-se a la assecadora. Així, eliminaràs tot el pols acumulat i tindràs un descans molt més net i el llit preparat per dormir com un bebè.

Netejar el matalàs quan hi hagi taques

Els accidents passen; un líquid que es derrama o en el cas dels més petits, pèrdues d’orina són les situacions més comunes en les que ens veurem obligats a posar mà d’altres tècniques de rentat per a que el nostre matalàs compti amb les millors condicions higièniques:

  • Taques seques

S’ha de tenir en compte que hem d’evitar mullar el matalàs en excés al netejar-lo. La humitat pot provocat males olors i fer malbé els teixits.

Quan les taques ja estan seques, agafarem un drap humit amb aigua i sabó neutre i poc a poc, començarem a fregar des de les puntes fins a la taca cap a l’interior. També podem utilitzar una mescla d’aigua i vinagre blanc i una cullerada de bicarbonat, i amb un raspall suau freguem fins que la taca desaparegui.

Un mètode casolà que dona bons resultats és aplicar vinagre blanc directament a la taca i bicarbonat. La efervescència que es produeix fa que la taca es dissolgui. S’ha de deixar assecar per complet i a continuació, passar l’aspirador per a retirar el bicarbonat.

Si la taca persisteix, humidificar una esponja amb aigua oxigenada i tracta la taca amb moviments circulars.

  • Taques molles

Les taques molles són molt comuns als llits infantils degut a les fugues nocturnes. El primer que s’ha de fer davant d’aquest tipus de taques és eliminar tot el líquid possible amb un drap absorbent. Després, comença a netejar la taca amb un raspall o una esponja humida amb aigua freda amb sabó neutre o detergent. Deixa que s’assequi totalment abans de tornar a usar-lo. Si pots, treu el matalàs a l’exterior i deixa que s’assequi al sol, molt millor!

Elimina les males olors del matalàs

Molts cops, després de netejar el matalàs i alliberar-lo de les taques, poden quedar rastre d’olors que no són agradables. Per a eliminar-les has d’espolvirejar el matalàs amb bicarbonat de sodi i introduir una bossa o cobrir-ho amb plàstic durant almenys vuit hores. Passat aquest temps, aspira el matalàs per a retirar el bicarbonat que haurà absorbit qualsevol rastre de mala olor.

A Garcia Brufau som experts en el descans i com a tal, ens preocupem per l’estat del teu matalàs. Si necessites saber qualsevol cosa sobre el seu manteniment i neteja, contacta’ns i t’ajudarem en tot el que necessitis.