El tabac és perjudicial a nivells generals per la nostra salut però encara que no ho sembli, també afecta al teu descans. Et donem 2 raons de pes per deixar de fumar.

La nicotina és un gran estimulant. Efectivament, un estimulant no ajuda per a res a conciliar la son. La nicotina té efectes gairebé immediats, necessita pocs segons per a que el fum passi a la sang i d’allí, cap al cervell.

Així que podríem dir que la primera gran conseqüència del tabac és que dificulta conciliar la son, provoca despertars a mitja nit i poc a poc, el son es torna més lleuger i menys reparador.

Molts fumadors afirmen que fumar els relaxa, i tot i que, químicament no és així, quan un fuma es concentra amb la respiració i desconnecta d’altres pensaments i/o sensacions. Per tant, aquest exercici de respiració es podria fer perfectament sense una cigarreta i seria beneficiós de veritat.

L’altre efecte nociu de la nicotina és que augmenta la mucositat i inflama les mucoses de la gola i el nas. La conseqüència? Els roncs i una qualitat inferior del son.

Si deixar de fumar se’t fa una muntanya, evita fumar durant la tarda i especialment, per la nit. D’aquesta manera el teu son se’n veurà menys afectat.