L’estiu està a la cantonada, i amb ell arriben les vacances, la platja, la piscina, els gelats i també, la calor i el no poder dormir per la nit. L’estiu és l’època de l’any en què pitjor descansem, ja que a l’hivern ens abriguem i a l’estiu ho tenim una mica més cru.

Tot i així, que l’ànim no decaigui, dormir a l’estiu és possible sempre i quan tinguis a mà alguns consells útils. Avui parlem del que fer i el que no en les caloroses nits d’estiu.

És fonamental que tinguem casa nostra tan fresca com sigui possible però vigileu amb l’aire condicionat. No és aconsellable deixar-lo encès tota la nit, només seria factible si vivim en una zona on la temperatura nocturna no supera els 30ª, i en aquest cas hauríem d’encendre l’aire condicionat d’una estança que no sigui el dormitori i l’aire mai s’ha de dirigir directament al cos.

La temperatura ideal per a dormir és entre 20-22 graus, per això és molt més recomanable dormir amb les finestres obertes que amb l’aire condicionat. L’aire condicionat resseca les mucoses i tenim més probabilitats de que ens refredem.

Un altre consell és una dutxa d’aigua tèbia abans de anar-nos-en a dormir. Encara que pugui semblar una contradicció, és millor aigua tèbia que freda, ja que la freda ens refresca momentàniament però no és la més aconsellable per a dormir bé. El sopar també és important. Hem d’optar per sopars lleugers i evitar els gelats, perquè ens ajudaran a que baixem la nostra temperatura corporal.

Un altre dels dubtes és: dormir vestit o despullat? Aquesta opció la deixem al gust del consumidor, el que sí que és important és que si ens decantem per alguna peça de roba, aquesta ha de ser de cotó lleuger evitant llanes i fibres.

Últim consell: si no podem evitar usar més del que hauríem l’aire condicionat, per evitar que se’ns ressequin les mucoses, posem un recipient d’aigua al dormitori.