Tots busquem i volem un descans de qualitat. Com dormim determina com ens aixequem, i en moltes ocasions, també com serà el nostre dia. Això s’aplica sobretot a les persones que pateixen algun tipus de dolència, com és el cas d’aquelles que pateixen dolor de cervicals. Les postures que agafem durant el dia, l’estrès, el sedentarisme… Són alguns dels factors de risc que provoquen aquesta classe de dolor. D’aquí que sigui tan important comptar amb un bon coixí cervical pel nostre descans.

La importància d’una bona salut cervical

Els coixins cervicals poden convertir-se en la nostra millor aliada si patim de dolors de coll i volem dormir bé. No en va molts metges recomanen aquest tipus de coixins, que proporcionen una postura estable i ergonòmicament correcta a l’hora de dormir, ja que mantenen l’esquena completa com a recolzament o sobre un dels costats.

Un bon coixí cervical pot ajudar-nos a reduir l’esforç muscular necessari perquè les articulacions i les vertebres estiguin en la posició correcta durant el nostre descans. Has de tenir en compte que durant la son, a més de descansar, també recuperarem en certa mesura els desgasts que genera estar desperts tot el dia.

A més, l’ús d’aquests coixins pot ajudar-nos a reduir mals de cap i migranyes. És més, encara que no pateixis d’aquest tipus de dolors, dormir amb un coixí cervical t’ajudarà a prevenir problemes com mal de coll, sobretot si treballes de peu o passes molt temps davant de l’ordinador.

Tipus de coixins cervicals

Igual que passa amb tot, el millor coixí cervical per nosaltres serà la que millor s’adapti a les nostres necessitat i ens permeti descansar millor. Has de saber que existeixen diferents materials i que, en funció de la forma que tingui, serà més idònia per tu que altres.

Coixins cervicals viscoelàstics

Les més utilitzades i conegudes actualment. Aquest tipus de material és famós per adaptar-se a la nostra forma, el que la converteix en un coixí completament adaptable. Els seus compostos permeten adaptar la seva altura en funció de cada persona, així com de les seves postures. A més, són suaus al tacte i molt confortables.

Coixins cervicals de làtex

Molts semblants a les viscoelàstics, els coixins de làtex s’adapten al nostre coll i mantenen la postura del coll correcta pel nostre descans òptim. També estan fets a prova d’àcars i són hipo al·lergènics, així que no hauràs de preocupar-te per res més que per descansar.

Coixins cervicals de gel

Comparteix característiques molt similars amb els coixins viscoelàstics i de gel, encara que la gran diferencia és que, en estar fets de gel, són molts més frescos i no et faran suar gràcies al seu “efecte fred”, que regula l’acumulació de calor excessiu.

Coixins cervicals de plomes

Els coixins fets de plomes són ideals per les persones que estan acostumades a dormir cap per avall. En no ser tan ferms com els coixins viscoelàstics o de làtex, no estaràs en tensió. Destaquen per la seva suavitat i calidesa, i a més tenen una vida útil molt més llarga. Com a contres, si estan fets de plomes naturals són més cares, i al ser tan càlides, augmenten les possibilitats de l’aparició d’àcars.

Ara que ja saps la importància que té escollir un bon coixí per les cervicals, has de tenir en compte que al principi hauràs de passar per un breu període d’adaptació. Fins i tot és probable que vulguis tornar al teu antic coixí convencional. Tot i així, amb el pas del temps segur que no et penediràs d’haver fer el canvi i veuràs millorada la teva salut cervical.