Utilitzar un edredó nòrdic per a dormir és una cosa cada vegada més habitual, sobretot en èpoques de fred. Fins i tot en zones en les quals les nits són fredes durant tot l’any, el farcit nòrdic és un complement imprescindible i arriba a utilitzar-se diàriament. Són còmodes, pràctics i calents. Al mercat existeixen diferents tipus i qualitats, a més de diferents brancatges, que s’adapten a les necessitats i al clima de cada lloc.

Tipus de farcit nòrdic

Entre tots els materials disponibles que existeixen en el mercat actualment, el farcit nòrdic de microfibra és un dels més populars.

En general, els tipus de farcits nòrdics es classifiquen entre naturals o sintètics:

Farcit nòrdic natural

Estan fets de plomissol i és el tipus de farcit que més s’utilitza en les àrees més fredes del planeta per la seva capacitat aïllant. A causa d’aquest material, són lleugers i molt càlids, a més de venir tractats per a evitar al·lèrgies, encara que també són els més cars.

Per això, normalment es troben barrejats amb ploma, també calenta però una mica menys efectiva. En ser més econòmica, aconsegueix rebaixar el preu del farcit, però com més percentatge de ploma contingui, més pes i menys calor tindrà.

Característiques dels farcits de plomissol

A més, aquest tipus de farcits naturals venen tractats per a evitar al·lèrgies. No obstant això, les persones al·lèrgiques no poden tolerar aquests materials. També tenen un altre problema: són molt delicats, així que a l’hora de rentar-los i assecar-los cal tenir precaucions per tal de no fer-los malbé, així com quan es dobleguen per a guardar-los. No es recomana ficar-los en bosses al buit, perquè les plomes poden trencar-se i perdrien efectivitat.

Farcit nòrdic sintètic

Els farcits nòrdics sintètics són els més populars per la seva funcionalitat i, sobretot, pel seu preu. Actualment, les tècniques de fabricat d’aquesta mena de farcit ha millorat molt, i moltes persones els prefereixen als de plomes perquè són més econòmics, es poden rentar en qualsevol rentadora i no causen al·lèrgies.

Característiques dels farcits sintètics

Si es tria un edredó sintètic, és important que inclogui cert percentatge de cotó, perquè serà molt més agradable i més transpirable. Tria el farcit nòrdic que millor s’adapti a les teves necessitats

Escull un bon farcit nòrdic

Hi ha moltes maneres d’utilitzar un farcit nòrdic. La més comuna és usar-lo amb una funda nòrdica, però no és l’única manera d’aprofitar-los, ja que també es poden utilitzar com si fossin una manta convencional, col·locant el farcit nòrdic sense funda i, a continuació, un cobertor o un edredó que ens agradi.

Utilitza una funda nòrdica

Si de totes maneres vols optar per usar-ho amb funda com la majoria de gent, el primer que has de tenir en compte a l’hora de triar un farcit nòrdic és, evidentment, la seva longitud i grandària. Això dependrà, en general, de la funda nòrdica que tinguis, ja que haurà de poder cobrir tota la seva superfície. D’aquesta manera, evitaràs que la funda quedi sense emplenar en alguna de les seves cantonades o, per contra, el farcit s’acumuli. A més a més, també estaràs garantint un descans tranquil.

Temperatura i gramatge

Un altre aspecte que has de tenir en compte és la temperatura ambient de la teva casa, i aquí és on entra un altre aspecte clau del farcit nòrdic: el gramatge. El gramatge és “el gruixut” que és l’edredó i es mesura en grams per metre quadrat. Aquest aspecte no li dóna més o menys qualitat al farcit, així que has de triar de quin gramatge serà el teu farcit segons la temperatura que tinguis a casa o el “fredolic” que siguis.

A Garcia Brufau disposem d’una àmplia gamma de farcits nòrdics que s’adapten al teu confort oferint diferents nivells tèrmics i materials. No importa si és estiu o hivern, si ets calorós o fredolic: els nostres farcits estan fabricats amb els millors materials del mercat i garantiran el teu descans.