Escollir el matalàs correcte pot suposar un abans i un desprès si tens mals d’esquena. Tot i que sembla irrellevant, el matalàs és clau en el nostre descans, òbviament, però també en el descans del nostre cos, en la recuperació d’aquest després d’hores de moviment i desgast. I especialment per aquelles persones que solen tenir dolors d’esquena que el moment de descansar és molt més que plaer, és una necessitat.

I és que la gent que pateix mals d’esquena cada dia és major, es calcula que més d’un 80% de la població patirà aquests dolors un cop a la vida. I hi ha una important part de la població, sobre un 32% que afirma que s’aixeca amb mals d’esquena.

I un dels factors que has de tenir en compte per al mal d’esquena és el teu matalàs.

Quin matalàs comprar per al mal d’esquena?

La resposta ideal seria un matalàs personalitzat totalment a les necessitats musculars i motores de cada persona però avui en dia, el descans ha avançat molt fins a poder oferir productes molt adequats per als problemes de la població.

La fermesa és un factor a tenir en compte quan busquem un matalàs adequat per als nostres dolors d’esquena. S’aconsella un matalàs de certa fermesa per mitigar els dolors d’esquena però no necessàriament que sigui “molt dur”. La fermesa d’un matalàs es mesura de l’1 al 10, sent el 1 un matalàs extra-ferm i el 10 un matalàs molt tou. Una fermesa recomanada seria al voltant del 5 però tampoc és una ciència exacta ja que també és important valorar els tipus de dolors d’esquena què tenim, la postura en què dormim, el nostre pes, etc.

Però una cosa què sí que és ciència exacta és que el matalàs ha de ser de qualitat ja que per molt ferm que sigui però si no és de qualitat el nostre descans mai serà l’adequat.

L’adaptabilitat també s’ha de tenir en compte quan escollim un matalàs així com l’ergonomia. Per tant, quan ens decidim, per fi, a canviar el matalàs hi ha 3 conceptes que no hem d’oblidar: fermesa, adaptabilitat i ergonomia.

Tipus de matalassos

Matalàs de motlles

Els matalassos de motlles són una gran opció ja que estan compostos per una capa d’espuma que dona com a resultat un matalàs ferm però sense excessiva duresa. Els matalassos actuals ja compten amb una major fermesa en la zona lumbar gràcies a la densitat de motlles oferint així major resistència a enfonsar-te.

Matalassos de viscoelàstica

Aquest tipus de matalassos ofereixen una gran capacitat de adaptabilitat, per tant, són molt còmodes per a descansar-hi. La viscoelàstica rebaixen la pressió muscular facilitant el descans i renovació muscular.

A Garcia Brufau disposem d’una extensa gama de matalassos per oferir-vos el que més s’adequa a les vostres necessitats. Vine i t’aconsellarem quin és el matalàs per al mal d’esquena que necessites.