A l’hora d’escollir el matalàs per a nens és fonamental seguir uns criteris per a tenir la garantia de que els nostres petits gaudeixen d’un descans de qualitat. Has de tenir en compte que els nens necessiten dormir moltes més hores que els adults, pel que un bon matalàs és clau si volem garantir el seu descans i que recuperin tota la energia gastada durant el dia.

Pautes per escollir el matalàs dels nens

Per assegurar el benestar dels més petits has de tenir clar quins són els requisits imprescindibles que ha de tenir un bon matalàs. No oblidis que una mala elecció pot afectar a la salut del teu fill.

Fermesa

El més recomanable és optar per matalassos de fermesa mitjana o mitjana-alta. Els nens estan en edat de creixement i dormen més hores que els adults, pel que és més important que el matalàs s’adapti perfectament al seu cos i que als canvis que aquest pateix en un curt període de temps.

El matalàs no ha de ser ni massa dur ni massa tou. Una fermesa massa alta pot provocar pressió i dolors musculars mentre que una fermesa baixa causarà un enfonsament excessiu, la adopció d’una mala postura o fins i tot, problemes de columna.

Transpirabilitat

Els matalassos transpirables eviten la sensació de calor i humitat, cosa fonamental per a que aconseguim dormir bé. A més a més, hem de tenir en compte que els nens petits són més sensibles als canvis de temperatura així que per garantir la seva salut i descans, el més recomanable és optar per un matalàs que transpiri bé

En aquest sentit, els matalassos viscoelàstics solen ser la millor opció, ja que si tenen una bona porositat aconsegueixen regular la temperatura i permetin un major circulació de l’aire. Tampoc hem d’oblidar que aquest tipus de matalassos tenen una durabilitat molt elevada, solen conservar aquestes propietats durant més temps i tenen una vida útil de fins a 10 anys.

Hipoalergènic

A més a més de la transpiració, per evitar la proliferació d’àcars és important que els matalassos per a nens siguin també hipoalergènics. Aquest tipus de matalassos solen incorporar tractaments antiàcars que ajuden a evitar l’aparició de fongs i bactèries.

Quin tipus de matalàs és adequat per aquesta edat?

Cada etapa de creixement requereix unes condicions de fermesa diferents. A continuació t’expliquem quin és el millor matalàs per al teu fill segons la seva edat.

Fins als 2 anys

Fins arribar als dos anys, els nens dormen moltes hores pel que és molt important que ens assegurem que durant tot aquest temps estiguin còmodes i segurs. En aquesta etapa es recomana optar per matalassos hipoalergènics que afavoreixin la higiene i que tinguin un grau de fermesa que ajudi a reduir el risc d’asfixia o mort sobtada. A més a més, és important que la pressió es reparteixi de forma uniforme per aconseguir una major adaptabilitat.

Fins als 12 anys

Durant aquesta etapa els nens continuen creixent però van adquirint una major autonomia. Pot ser el moment de provar materials més flexibles i adaptables, com la viscoelàstica. Però recorda que la fermesa del matalàs haurà d’anar d’acord amb el pes i la talla del teu fill/a. A més, les fundes dels matalassos seguiran essent un bon aliat ja que mantindran el teu matalàs sempre net i protegit.

A partir dels 12 anys

Entre els 8 i 12 anys arriba el moment del canvi. En aquesta etapa els nens redueixen les hores de son, experimenten grans canvis físics i el seu organisme es prepara per l’adolescència. Necessitaran un matalàs amb major grau de fermesa i majors dimensions