Els matalassos intel•ligents han arribat per a quedar-se. Aquest tipus de matalassos controlen el son, aconsegueixen perfeccionar el descans i s’adapten a les necessitats dels qui dormen en ells per millorar el confort.

Els matalassos intel·ligents són personalitzables ja que s’ajusten als hàbits de descans i evolucionen amb la persona. Per tant, si les necessitats de descans canvien, els matalassos s’adapten a cada usuari. Si normalment escollim el matalàs especialment per la seva consistència, ara el llit s’adapta a les persones segons les seves característiques físiques per proporcionar un decans reparador.

Els matalassos intel·ligents solen recollir les dades gràcies a la utilització de wearables com una polsera que analitza, mitjançant uns sensors, la qualitat del descans durant les hores de son. Aquestes dades són enviades a una aplicació disponible per smartphone o tablet, on es generen informes sobre la qualitat del son.

Des de Garcia Brufau aconsellem escollir un bon matalàs per aconseguir un descans excel·lent, així s’evitaran problemes derivats de no dormir bé, com l’ansietat, el debilitament del sistema immunològic, problemes per la concentració i altres dolències.