Avui en dia és cada vegada més habitual buscar un entorn més sa i natural per nosaltres i la nostra família. Els químics i productes sintètics són dolents per la pell, per les persones amb sensibilitat química o al·lèrgies. En aquesta cerca no podem oblidar-nos dels matalassos, ja que passem un terç de la nostra vida dormint. Per això, apostar per matalassos naturals pot suposar una millora significativa en la nostra salut.

Tipus de matalassos bio

La fibra de coco, el lli, el cànem… Són només alguns dels materials naturals que s’utilitzen en matalasseria. Repassem alguns del que pots trobar al mercat i els seus avantatges:

Làtex

Si hi ha un material natural que aporti un confort extraordinari és el làtex. El làtex és un dels materials més elàstics que existeixen. Els matalassos fabricats amb aquest material ofereixen una excel·lent adaptabilitat, són altament transpirables, posseeixen propietats antibacterianes naturals i són respectuosos amb el medi ambient. A més, amb les cures adequades, són matalassos amb una durabilitat superior a l’habitual.

Llana

Durant molts anys la llana va ser un dels principals materials que s’utilitzaven per fabricar matalassos. Amb els avenços tecnològics i la creació de nous materials, la llana va deixar d’utilitzar-se, però ha tornat a recuperar-se com un material excel·lent pel descans gràcies a les seves propietats.

Una de les seves millors característiques és que ofereix una excel·lent regulació tèrmica: és càlida a l’hivern i fresca a l’estiu. A més, també té propietats antial·lèrgiques i antiàcides, és transpirables i molt elàstica.

Seda

La seda és un altre dels materials utilitzats en matalassos bio. Aquest material, produït pels cucs de seda com a part del seu període d’incubació, és hipoal·lèrgic, evita l’acumulació d’olors, és suau, aïllant i molt resistent.

Lli

El lli és una fibra d’origen totalment natural. És un producte d’alta qualitat i molt suau. També té propietats antial·lèrgiques, és resistent, durador i absorbeix i evacua la humitat de manera eficient. A més, té la capacitat de reduir la temperatura corporal i relaxar els músculs.

Avantatges i desavantatges dels matalassos naturals i bio

Com tot, els matalassos naturals o bio tenen els seus avantatges, però també els seus inconvenients. T’expliquem quins són:

Avantatges dels matalassos bio o naturals

Tal com hem anat veient en la descripció dels diferents tipus de materials que més s’utilitzen en la fabricació d’aquest tipus de matalassos, els seus principals avantatges són:

Alta comoditat

Gràcies als materials naturals, els matalassos naturals o bio acostumen a ser més durs al centre, on han d’aguantar més pes, i per això resulten ideals per administrar el pes del cos.

Són antiàcars i antial·lèrgics
Condueixen i dissipen la calor
Resulten fàcils de netejar

Desavantatges dels matalassos bio o naturals

Els desavantatges d’aquests matalassos són escassos. Passen pel fet que no tenen doble cara i que no es recomanen per a persones que pesin massa.

Matalassos naturals per cuidar el medi ambient

Com pots veure, doncs, els matalassos naturals no només estan pensats per aconseguir un major confort, sinó que també poden contribuir al teu benestar en estar fabricats amb materials que cuidin la teva salut, i, al mateix temps, el medi ambient.

Controla les al·lèrgies amb matalassos bio

A més del teu matalàs, també et recomanem que utilitzis coixins, roba de llit o pijama de fibres naturals i ecològiques. Els matalassos bio i la roba de llit natural són hipoal·lèrgics, i a més ajuden a combatre la presència d’àcars i altres agents.

Si tens problemes d’al·lèrgies o sensibilitats químiques, o simplement busques un entorn natural pel teu descans, no dubtis en consultar amb els nostres assessors sobre totes les opcions disponibles de matalassos bio. Si tens dubtes, pregunta’ns per saber quin tipus de matalàs s’adapta millor a les teves necessitats, i sobretot, al teu descans.