L’elecció del matalàs és molt important per a gaudir d’un bon descans. No obstant, amb l’arribada de l’hivern, el nostre benestar pot veure’s afectat pel fred sobretot si ets una persona fredolica.

Sigui quin sigui el teu cas, el que està clar és que amb fred o calor és difícil descansar bé. De fet, la temperatura ideal a la que s’ha d’estar al dormitori oscil·la els 16ºC i 22ºC. Però a més a més, el nostre cos ha de mantenir-se a una temperatura aproximada de 22ºC. Aquí és on entre en joc el nostre equip de descans, ja que per regular la temperatura i evitar problemes per a dormir és fonamental comptar amb un bon matalàs.

Quins són els millors matalassos per a descansar a l’hivern?

Si busques un matalàs que et permeti descansar millor durant l’hivern, la seva composició serà un factor determinant a l’hora d’escollir el model. Has de tenir en compte que depenent dels materials amb els que estigui fabricat, el matalàs oferirà una major o menor transpiració, aportarà més fred o més calor.

Matalassos de làtex

Els matalassos de látex són una de les millors opcions per a les persones fredoliques ja que es caracteritzen per retenir la calor però també són transpirables. La seva estructura resulta més gruixuda i de major densitat, i ofereixen un tacte suau i agradable que també afavoreix un bon descans.

S’ha de tenir en compte que el làtex té propietats hipoalergèniques. Això li atorga una alta resistència contra els àcars i la humitat, cosa que permet allargar la vida útil del matalàs.

Matalassos viscoelàstics

La viscoelàstica és un material que s’adapta perfectament al cos. Ofereixen una excel·lent ergonomia i adaptabilitat però depenent de la seva composició poden tenir un nivell molt baix de transpiració. Per aquest motiu, és important que optis per un model de porus obert i sobretot, has d’evitar teixits exclusivament sintètics.

Recorda que a l’hora de comprar un matalàs viscoelàstic també has de tenir en compte la fermesa, ja que cada model està dissenyat amb unes característiques diferents. Aquest tipus de matalàs es sol combinar amb altres materials, principalment de motlles i espumes, i en funció de la seva densitat, tindrà una major o menor fermesa.

Matalassos amb termoregulació

Alguns matalassos tenen propietats termoreguladores, el que acaba essent la millor opció per a qualsevol època de l’any. Normalment, aquest tipus de matalassos compten amb dues cares diferents: una d’elles composta per materials amb un alt poder calorífic, especialment dissenyades per a l’hivern i una altra de més transpirable, perfecta per als dies calorosos d’estiu.

Sense cap mena de dubte, aquesta opció més recomanada si vols realitzar una inversió segura i comprar un matalàs que t’ofereixi confort, adaptabilitat i al mateix temps, et permeti evitar els problemes derivats de la temperatura.

A la nostra pàgina també trobaràs un ampli catàleg de roba de llit per a que puguis descansar plàcidament sense passar fred. Disposem d’una gran varietat de fundes nòrdiques, edredons, toppers i jocs de llençols. A més a més, els nostres farcits són fabricats amb materials d’alta qualitat que s’adaptin perfectament a casa necessitat.