A l’hora d’escollir un matalàs és molt important saber de quin material està fet, tant per prevenir qualsevol classe d’al·lèrgia com per afavorir el descans diari de la persona, es per aquest motiu que, hem d’escollir un matalàs adequat a les nostres necessitats i que tingui una llarga durabilitat.

Els àcars acostumen a viure amb una humitat del 70% i a una temperatura de 20 graus, es per això que, en aquesta època de l’any es quan s’accentua la manifestació dels àcars dins de casa. Els àcars son unes de les principals causes de l’al·lèrgia o problemes respiratoris com la rinitis, dermatitis, conjuntivitis o asma.

On es troben els àcars?

Els àcars tenen l’hàbit d’acumular-se als dormitoris, ja que es refugien en llocs humits i foscos, com per exemple, el dormitori. S’alimenten de les escames de pell humana i per això sempre estan localitzats en espais foscos i on puguin trobar aliment, com per exemple al dormitori. S’acostumen a manifestar sobretot a la primavera i a la tardor, i això provoca un augment considerable de la presència dels àcars i també de les al·lèrgies. Aquesta al·lèrgia es produeix habitualment per la hipersensibilitat d’aquests artròpodes. S’aconsella que es ventili diàriament l’habitació uns minuts per donar menys possibilitats a que convisquin amb nosaltres.

Quins matalassos utilitzar en aquest cas

El matalàs forma part d’un dels mobles mes valuosos de la nostre llar, és per això que hem de saber escollir-lo correctament i tenir en compte que la durabilitat dels matalassos son per una llarga duració, per això hem de fer-ne una bona tria i cuidar-lo perquè duri el màxim temps possible. Els millors matalassos per prevenir els àcars son els matalassos de làtex, de goma-escuma i els matalassos massissos. Els matalassos de llana o de molls no són la millor opció per evitar els àcars, tot i que són els que tenen més durabilitat. Es important també, que el coixí sigui de fibra sintètica, i evitar, sempre que es pugui, els nòrdics de plomes i els edredons, excepte a l’hivern.

Com controlar-ho?

Per poder controlar la convivència amb els àcars, es essencial que tant el matalàs com el coixí estigui ben protegit per fundes antiàcars. Es recomana que la roba del llit, llençols, coixineres, protector, etc. es renti a 60 graus de temperatura o més, i també que es rentin les cortines amb freqüència. Un altre factor que ha influït, ha sigut el tema de la humitat dins de casa, per reduir la humitat, es recomana utilitzar deshumidificadors, ja que evita les floridures, els fongs i els àcars. Un altre mètode per poder controlar l’existència dels àcars, es recórrer a la calefacció o aire condicionat de casa, però s’ha de tenir en compte, ja que s’han de netejar els filtres amb freqüència.

La marca Velfont està dedicada a productes 100% naturals per a protegir-se dels àcars i per a l’ajuda de la millora del descans de les persones. Tots els productes com els coixins, fundes protectores, fundes nòrdiques etc, han sigut demostrats eficaçment a laboratoris i fets mb extractes vegetals apte per a qualsevol edat.

A Garcia Brufau oferim els millors matalassos i la millor protecció per al teu dormitori, perquè així puguis descansar i no et tinguis que preocupar dels àcars mai més.