Necessites canviar de matalàs i no et decideixes entre un matalàs viscoelàstic o un de làtex? Els matalassos de viscoelàstica i els de làtex són els tipus de matalassos que més es demanden perquè ofereixen una gran adaptabilitat al cos, la qual cosa ens permet obtenir el descans òptim que tant necessitem. Aquest és el punt principal que tenen en comú, però a l’hora de triar entre l’un o l’altre, has de saber que aquests dos materials presenten una sèrie de diferències.

Matalassos de viscoelàstica

La viscoelàstica és un material sintètic que la NASA va descobrir a desenvolupar una escuma per a esmorteir els cops que els astronautes sofrien en els enlairaments i en els aterratges. Posteriorment, i tenint en compte aquestes característiques, es va desenvolupar per a la fabricació de matalassos.

És una escuma de poliuretà idònia per a reduir els impactes perquè té una propietat única que permet distribuir uniformement el pes. A més, té la capacitat de tornar a la seva forma original, encara que hagi estat comprimida al 10% de la seva grandària. Aquestes característiques han estat idònies per a fabricar matalassos.

La gran adaptabilitat que ofereix aquest tipus de material fa que els matalassos fabricats amb viscoelàstica es modelin al cos segons la pressió rebuda, obtenint un gran confort. La fermesa del seu compost permet, alhora, que la teva esquena adquireixi una millor postura. A més, ajuden a alliberar els punts de pressió del cos i aconsegueixen eliminar la tensió i l’estrès. És un matalàs presenta molta transpiració i és hipoal·lergogen.

Matalassos de làtex

El làtex és una substància d’aspecte lletós composta per resines que s’extreuen dels talls fets en el tronc de l’arbre de cautxú (làtex natural). També s’obté com un derivat del petroli (làtex sintètic), més econòmic.

El làtex sintètic té una olor més forta que el natural, un tacte més gomós i és lleugerament menys adaptable que el natural. Normalment es combinen els dos tipus de làtex, sent més cars com més gran percentatge de làtex natural continguin.

Els matalassos de làtex destaquen per ser molt elàstics, així que, igual que ocorre amb els matalassos de viscoelàstica, garanteixen una altíssima adaptabilitat al cos. A més, són hipoal·lergògens i resistent a àcars, bacteris i floridura, i són altament transpirables.

Una altra dels avantatges més preuats d’aquesta mena de matalassos són la seva alta durabilitat, i, lligat a això, la seva facilitat de neteja.

Diferencies entre viscoelàstica i làtex

  • La sensació tèrmica

La viscoelàstica és un material atèrmic, és a dir, no acumula calor i, a més, és termo-adaptable. Això significa que els matalassos de viscoelàstica s’adapten a la temperatura del cos. Aquesta característica fa que algunes persones poden experimentar calor en dormir en aquesta mena de matalàs.

El làtex, no obstant això, no és termo-adaptable; per tant, dormir en aquesta mena de matalàs oferirà més sensació de frescor que el matalàs de viscoelàstica.

  • Manteniment

Els dos tipus de matalassos presenten molta durabilitat.

El làtex és un material natural i això fa que sigui un matalàs una mica més delicat. Els matalassos que estan fabricats de làtex necessiten que els ventilis, a més de que els giris i voltegis cada cert temps perquè no perdi les seves propietats i aconseguir un perfecte manteniment.

El matalàs de viscoelàstica, per altra banda, no necessita que el voltegis per al seu manteniment.

  • Quin tipus de bases necessiten?

La viscoelàstica s’adapta a tota mena de bases i somiers. Els matalassos de làtex necessiten una base que li permeti la transpiració i ventilació.

  • Quin pesa més?

El matalàs de làtex pesa més que el de viscoelàstica i que un altre tipus de matalassos. Ara que ja coneixes totes les característiques dels matalassos de viscoelàstica i els de làtex et podrà resultar més fàcil triar l’un o l’altre a l’hora de renovar el teu llit. Si malgrat tot seguis tenint dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres i pregunta’ns tot el que necessitis saber. T’ajudarem encantats a triar el matalàs que millor s’adapti a tu i al teu descans.