Ha arribat el moment de canviar la roba de llit i preparar el nostre dormitori per la temporada de tardor-hivern. En aquest article et donem els millors consells per a gaudir d’un ambient acollidor i renovar els tèxtils de dormitori. No deixis que el canvi de temperatures t’agafi per sorpresa.

¿Cobre-llit o edredó?

El cobre-llit és una peça tèxtil ideal per a l’entretemps. No obstant, de cara als dies més freds té una finalitat més decorativa, ja que el farcit no sol ser massa gruixut. Durant els dies d’hivern es sol utilitzar com a complement per a donar un plus de confort a l’espai.

En canvi, l’edredó sí que està dissenyat per a abrigar. Sol comptar amb un farcit encoixinat de fibra sintètica o de plomissol. Aquest últim, està més indicat per la temporada d’hivern. L’únic inconvenient és que el farcit va cosit i no es pot treure, pel que els dies de fred convé combinar-ho amb mantes per aportar més calor al nostre dormitori.

Prepara la funda nòrdica pels dies de fred

Si el fred ha arribat sempre pots recorre a una funda nòrdica. Els avantatges de les fundes nòrdiques és que permeten incorporar més farcits per lo que és la opció més recomanada per als dies més freds.

Opta pels farcits naturals. Ofereixen major confort i funcionen com a excel·lents aïllants tèrmics. A més a més, són transpirables i tenen un tacte més agradable. Veuràs com no voldràs abandonar la calor del teu llit!

Vesteix el terra amb catifes

Les catifes són un accessori imprescindible de cara la tardor. Aporten calidesa a l’ambient i protegeixen els nostres peus del fred. Tingues en compte que molts terres estan fabricats amb materials que són conductors del fred i una catifes et permetrà resguardar-te i mantenir els peus calents.

La llana, el cotó o la poliamida són materials ideals per aquesta època de l’any. Són teixits que ens ajudaran a aïllar el fred i convertiran el teu dormitori en un espai molt més acollidor.

Escull mantes i llençols aïllants

Si ets dels que prefereixes resguardar-te al llit entre capes i més capes, les mantes no poden faltar entre la teva roba de llit. Pots posar-les als peus del llit per a mantenir els teus peus sempre escalfats. Això sí, de cara a l’hivern el millor és incorporar llençols de franel·la, coralina o pirineu al teu equip de descans.

També existeix llençols especialment dissenyats per aquesta època de l’any. Per exemple, els llençols de setí són una opció ideal per al entretemps. Guarden molt bé la calor i a més a més, ofereixen un tacte sedós i molt agradable.

Comprova l’estat del teu matalàs

Recorda comprovar l’estat del teu matalàs ja que si està massa desgastat, el millor serà canviar-ho abans de l’arribada de l’hivern. En cas d que vulguis renovar el teu matalàs vell, els matalàs amb termoregulació són la opció més recomanable. A més a més, aquests models resulten ideals tant per a estiu com per hivern.

Alguns models estan fabricats amb dues cares ben diferenciades; una per a hivern, dissenyada amb materials càlids i un altra per a l’estiu, composta de materials més frescos que afavoreixen una bona ventilació. Si aquest és el teu cas, assegura’t que el matalàs està col·locat sobre la cara correcta. Així gaudiràs d’un descans de qualitat, et sentiràs més còmode i dormiràs millor.