Un terç de la població te problemes per dormir i el fet de donar voltes i més voltes al llit ajuda a que ens estressem i tinguem altres problemes de salut.

A Garcia Brufau som especialistes en el descans i en coneixem tots els secrets. La alimentació pot ser una gran aliada si saps escollir bé els productes que ingereixes abans d’anar a dormir. Abans de recórrer a les píndoles per dormir, prova aquests aliments i dolços somnis!

  • Plàtans
    Els plàtans són rics en potassi, que seran de gran ajuda si a mitja nit tens rampes. El plàtan també és ric en magnesi que ajuda a la relaxació muscular. Una combinació ideal és un batut natural de plàtan amb llet. La llet és rica en caseïna, una proteïna que es va alliberant poc a poc i evita la pèrdua de massa muscular es dorm.
  • Infusions
    Les infusions són de gran ajuda per a agafar la son, ja que tenen un alt contingut amb herbes relaxants com la camamilla, la lavanda o la menta. Ara bé, mai prenguis un té verd i/o negre abans d’anar dormir perquè aconseguiràs l’efecte contrari.
  • Salmó
    Els àcids grassos omega 3 d’aquest peix redueixen l’estrès i ajuden a relaxar-nos. El salmó conté vitamina B6 que afavoreix la producció de l’hormona de la son, la melatonina.
  • Cireres
    Les cireres són ideals per augmentar la melatonina en sang, que millorarà la qualitat del teu descans. És l’hormona encarregada de regular els cicles del son.
  • Pipes de carabassa
    Sembla mentida però les pipes de carabassa ajuden a millorar la qualitat del teu son. El seu alt contingut en magnesi ajuda a la relaxació dels músculs. Important si el que volem és dormir bé.
  • Moniato
    Els moniatos són una font de carbohidrats rics en potassi, que milloren la qualitat del descans.
  • Cacau
    Una tassa de cacau calenteta és ideal per conciliar la son, especialment a l’hivern o quan les temperatures són més fredes. El cacau és ric en triptòfans, que és un aminoàcid essencial que ajuda a estabilitzar els nivells de serotonina del cos.