En aquesta època de l’any, les terrasses guanyen un especial protagonisme. Arriba el moment de treure el mobiliari de jardí i els textils per a exterior.

Els teixits aportaran comoditat i estil al teu espai. Tot i així, a l’hora d’escollir entre les millors opcions, és important que optem per materials i fibres de qualitat, resistents al sol, a la humitat i a la intempèrie.

Com escollir els teixits per exterior

Escollir entre els diferents teixits d’exterior que podem trobar al mercat pot convertir-se en un autèntic mal de cap. Existeix tant oferta que a vegades pot resultar difícil prendre una bona decisió. A continuació et donem les claus per a renovar la teva terrassa amb teixits resistents i d’alta qualitat.

Fibres naturals i resistents

En lo primer que hem de fixar-nos és en la composició dels teixits. Les fibres naturals solen ser la millor opció per a vestir la teva terrassa. El cotó o el lli són els comuns, ja que es componen per fibres resistents i duradores. Romanen durant més de temps en bon estat i sense perdre les seves propietats.

El cotó és bastant resistent a la decloració, a les arrugues i a la aparició de floridura. Però també existeixen combinacions amb teixits sintètics com el polièster o la fibra acrílica. Aquest tipus de fibres solen suportar molt bé la humitat i els raigs UV i a més a més, resulten força econòmiques.

Teixits estampats

El blanc és un color que mai pot faltar. Combina’l amb colors refrescants com els verds, blaus i grocs. Però si vols que els teus tèxtils per a exterior aportin més color i dinamisme a l’espai, recorre als estampats!

Les possibilitats són infinites: estampats geomètrics, motius florals, ratlles a l’estil mariner, quadres, etc. Dóna-li aire fresc al teu jardí!

Catifes i coixins

No t’oblidis mai dels accessoris. Catifes, coixins, toldos, mantes…Tots aquests complements resulten imprescindibles per a donar a la teva terrassa i als teus mobles un toc més agradable i acollidor.

Aprofita per a donar personalitat a la decoració d’exterior. Combina diferents models i dissenys. Aposta per estampats alegres i estiuencs, i combina-ho amb textures i colors llisos.

Cura dels teixits d’exterior

Encara que existeix una amplia varietat de teixits per a exterior amb molt bones prestacions i altament resistents, degut a les condicions d’intempèrie, fins als millors teixits requereixen unes mínimes cures. Aquest és el únic mode per aconseguir mantenir-los en bon estat i allargar la seva vida útil.

El més recomanable és netejar els teixits amb certa regularitat. Pots usar una mica d’aigua i sabó neutre però assegura’t d’esclarir-los bé i deixar-los assecar a l’aire per a evitar que aparegui floridura. A més a més, és important que en els dies de pluja o mal temps guardem els teixits per evitar el seu deteriorament. En aquests casos, pots recorre a fundes protectores impermeables per al mobiliari.