És comú pensar que a l’estiu i amb la calor es quan més costa agafar el son, però això també pot passar amb el canvi a les estacions més fredes. Encara que la calor no vol acabar d’abandonar-nos, estem entrant a la tardor i això significa que s’acosten canvis.

Amb la tardor comencen a baixar les temperatures, es redueixen les hores de llum solar i es fa el canvi horari. Aspectes que poden alterar el somni i que, segons els experts, el poden notar més els nens i les persones grans.

Alguns símptomes del canvi d’estació són l’alteració del descans nocturn, el nostre estat de vigília/son i pot aparèixer l’astènia tardorenca. Aquest últim és un trastorn lleu i de curta durada que es produeix per una mala adaptació del cos als canvis de llum, temperatura i horari.

Per aquests motius i les hores que passes en el teu matalàs és important seleccionar el que millor s’adapti a les teves necessitats i aconseguir tenir la suficient energia i vitalitat l’endemà.

Dormir bé

El cicle diari de son-vigília està controlat pel nostre ritme circadià, el rellotge intern del cos que segueix un cicle de 24 hores i determina els moments en els quals ens sentim cansats i en els quals estem més alerta. Quan s’alteren els nostres patrons és essencial el nostre son per la recuperació del cervell i del cos; la falta de son s’associa amb un baix rendiment mental i físic.

La influència del canvi d’estacions en la fisiologia i el comportament dels humans s’ha demostrat al llarg dels segles. Molts estudis científics han determinat que les persones dormen més a l’hivern que a l’estiu. Això té sentit perquè els dies són més curts a l’hivern, per la qual cosa hi ha menys llum solar i els nostres cossos són més propensos a sentir-se cansats.

És important disposar d’un bon matalàs que s’adapti al nostre cos i necessitats, a més de proporcionar-nos un bon descans. Ningú és igual i per això existeixen diferents tipus de matalassos. A Garcia Brufau et recomanem provar el matalàs tranquil·lament a la nostra botiga i comprar convençut de que és apropiat pel teu millor descans.

Rutina diària i el son

A part d’un bon matalàs és bo acompanyar-lo d’unes bones rutines diàries per fomentar una bona transició i adaptació a les dues estacions més fredes del calendari.

Mantenir un horari estable, dormir sempre les mateixes hores i intentar ficar-nos al llit i despertar-nos a la mateixa hora, es primordial. El son no és compensable, així que si no descansem entre setmana no el podem recuperar el diumenge.

Un altre hàbit per a agafar el son ràpid és sopar un parell d’hores abans per a no sentir-nos pesats. També s’ha d’intentar evitar el tabac, el consum de cafeïna i alcohol.

Pel que fa a la llum, és millor evitar l’ús de pantalles i el mòbil abans de ficar-se al llit ja que eviten que es generi serotonina i ens manté en estat de vigília constant. Prova de canviar el mòbil per la lectura de llibres del teu interès.

Per tots els amants de la migdiada és millor no superar els 30 minuts per no interferir en el son nocturn. A més de disposar d’un bon equip de descans, tant el matalàs com la base i el coixí han de ser elements a la teva mesura i pel teu descans.

A Garcia Brufau fa més de 100 anys que treballem amb matalassos per a aconseguir el nostre objectiu d’un bon descans. Veniu a visitar-nos o contacteu amb nosaltres i trobarem el matalàs perfecte pel teu descans.