L’estiu ja està aquí, i és el moment de desfer-se dels abrics d’hivern i les mantes en favor d’opcions més lleugeres i avantatjoses. Sabent que el temps està a punt d’escalfar-se considerablement, potser t’agradaria considerar el següent: quin tipus de matalàs és millor per a l’estiu?

La majoria de la gent gaudeix dels mesos d’estiu, encara que les nits més fresques poden ser un repte. Dormir sentint la calor pot resultar incòmode i molest, impedint que la gent descansi com cal.

Si ens centrem en aspectes tècnics, durant la fase REM del somni, la temperatura del nostre cos tendeix a adaptar-se a la temperatura ambient. Per això, si al lloc on dorms hi ha temperatures altes, el normal és que et despertis suant perquè el teu cos està constantment adaptant-se al mitjà en el qual es troba.

A més, quan dormim, la calor del cos es transfereix al matalàs, que reté la calor. I així, el cos s’esforça per regular la seva temperatura mentre el matalàs absorbeix la calor que desprèn. Per tots aquests motius, hi ha persones que necessiten matalassos i  coixins que no provoquin calor i que ens permetin crear un descans fresc durant tota la nit.

 Tipus de matalassos per dormir fresc a l’estiu:

A part de les preferències de cada persona, hi ha matalassos que són ideals per a les persones caloroses i que s’adapten perfectament a la resta de l’any, per a així comptar amb el matalàs ideal tot l’any.

 Matalassos de làtex

Els matalassos de làtex orgànic i natural són una opció molt popular entre els clients. Moltes persones es preguntaran com han pogut viure sense ells una vegada que els tinguin.

L’estructura de cèl·lules obertes dels matalassos de làtex evita que l’aire quedi atrapat i es sobrealimenta quan el cos es relaxa. Els matalassos de làtex estan disponibles en diverses mides.

 Matalassos viscoelàstics

Aquest tipus de matalassos incorporen en el seu interior la tecnologia termoreguladora que s’aplica tant en el teixit exterior del matalàs com en la viscoelàstica de l’embuatat.

A més, solen tenir gran capacitat d’evaporació de la humitat corporal. Són ideals per a reduir la sudoració nocturna.

Matalassos de motlles ensacats

Encara que sembli antic, la tecnologia ha avançat molt amb el temps. Si pot treure’s del cap la imatge dels vells motlles metàl·lics que reboten, provaràs els nous matalassos de motlles que permeten passar molts fluxos d’aire i són fantàstics per a dormir sota aquesta calor. Són perfectes per a l’estiu.

A més del matalàs, és fonamental tenir en compte que els cobrellits que s’utilitzen a les èpoques de més calor han de ser amb efecte fred i termoreguladors per a així complementar el tipus de matalàs triat per a descansar aquest estiu.

García Brufau, especialistes en descans a Lleida

Si estàs buscant el matalàs que millor s’adapta a tu, vine a visitar-nos a la botiga i et resoldrem tots el dubte i t’assessorarem tan bé com sigui possible perquè les nits d’estiu siguin de descans infinit. Perquè estem per a aconseguir que els nostres clients triïn les millors opcions en matèria de descans segons les seves necessitats. Contacta amb nosaltres i gaudeix de l’estiu a casa!