Si t’estàs preguntant com descansar millor, és important utilitzar els consells que us donem a continuació, ja que descansar bé és molt important per la nostra salut física i mental. És normal que en alguns moments, sigui per nervis, canvis o altres problemes, ens costi dormir, però hem d’intentar que aquesta situació no duri molt temps.

Aplica aquests senzills consells que et donem a continuació i veuràs com el teu descans millora molt i intentar sempre mantenir sempre una bona higiene del son.

Una bona higiene del son

Mantenir una bona higiene del son inclou diferents i variats aspectes que tenen a veure en la millora del descans. Des d’ adequar el lloc on dormim, tenint en compte alguns aspectes importants, com tenir unes rutines marcades com veurem a continuació:

Mantenir uns horaris regulars

Quan tenim el cos alterat o ens costa agafar el son, és important mantenir sempre els mateixos horaris de son, ja que d’aquesta manera el cos s’acostuma als horaris i sap que aquelles hores estan destinades al descans.

Dormir entre 7 i 9 hores

És important dormir cada dia entre 7 i 9 hores, ja que d’aquesta manera aconseguirem dormir les hores necessàries que el nostre cos i ment necessiten per descansar completament.

Practicar exercici físic

Practicar exercici físic de forma regular ajuda a descansar millor tot i que no es recomana practicar-lo les tres hores prèvies abans d’anar a dormir, ja que encara tindrem el cos estimulat i no haurà arribat al punt on ens notem cansats.

Evitar beure begudes estimulants

Evitar begudes estimulants com el cafè o l’alcohol o inclús la nicotina, sobretot hores abans d’anar a dormir. D’aquesta manera haurem donat temps al cos a eliminar aquestes substàncies i poder descansar millor.

Evitar migdiades molt llargues

S’ha d’evitar realitzar migdiades més llargues de 30 minuts. L’ideal seria descansar uns 20 minuts per després agafar millor el son a la nit.

Adaptar l’habitació per descansar millor

L’espai on dormim és molt important perquè l’exercici sigui el més tranquil i relaxat possible. Tots els elements que conformen la nostra habitació han de permetre que puguem descansar de la millor manera.

Temperatura de l’habitació

Un dels elements més importants i que tenim menys en compte és la temperatura de la nostra habitació. Una temperatura adient ens ajudarà a crear un ambient més acollidor. La temperatura correcta és entre 18 i 22 graus.

So

Els sorolls ambient dificulten molt que puguem descansar millor i crear un ambient còmode. No utilitzar la televisió per anar a dormir i apagar tots els aparells que puguin reproduir algun tipus de so ens ajudarà a desconnectar i dormir millor.

Llum

Un altre element molt fàcil de controlar i que ens ajudarà a crear un ambient molt relaxat i còmode és eliminar qualsevol estímul de llum que puguem rebre. Aconseguir un ambient fosc ajudarà a fer que el cos tingui menys estímuls i es pugui relaxar.

Com utilitzar el llit

No utilitzar l’habitació i més concretament el llit per altres activitats que no siguin pel descans. No menjar o treballar al llit ens ajudarà a relacionar la nostra habitació amb una zona de descans i desconnexió.

Si fa temps que notem que no descansem prou bé i ens aixequem poc descansat o amb dolors en algunes parts és moment de pensar a canviar el matalàs. Moltes vegades no descansar prou bé es per culpa del desgast causat pel pas dels anys del nostre matalàs o que aquest no s’adapta a les nostres necessitats.

Aconsegueix el teu matalàs a Garcia Brufau i comença a descansar millor

Des de Garcia Brufau et podem aconsellar per escollir un matalàs que s’adapti a la perfecció a les teves necessitats i característiques del son. També et podem aconsellar a l’hora d’escollir alguns elements per millorar el teu descans com els coixins o la roba de llit.