Refresca la teva llar de forma natural sense abusar dels aires condicionats ni els ventiladors. Descobreix tots els trucs que et compartirem per refrescar la teva llar a l’estiu.

Després de la pujada de la llum i amb les altes temperatures en ple estiu hem de conèixer algunes formes per estar a gust a casa sense acumular molta calor, per no abusar dels electrodomèstics elèctrics.

Retira les catifes i les cortines d’hivern

El nostre primer consell és que, si encara tens catifes a casa teva les treguis del terra, abans de res, ja que aquest petit gest t’aportarà sensació de frescor en deixar els terres descoberts i poder anar directament sobre els parquets o les rajoles.

Un altre consell és que vesteixis les finestres amb cortines molt lleugeres amb materials poc pesats i amb tonalitats clares com el blanc o el beige. Només amb aquests dos petits trucs ja millorarem molt la sensació de calor de les nostres llars.

Ventila només en les hores de menys calor

És important ventilar casa nostra sobretot a l’estiu amb les altres temperatures i si utilitzem aires condicionats o ventiladors. Les millors hores per ventilar són les primeres hores del matí, quan encara refresca una mica i el sol no abrasa, o a les últimes hores de la nit quan ja s’ha posat el sol.

Una vegada hagis ventilat en les hores de més sol intenta mantenir la casa fresca abaixant les persianes o amb les cortines posades o si tenim tendals abaixar els tendals, i tancar les finestres, ja que evitarem que entre la calor de fora.

Refreda el llit abans de dormir

Abans de dormir podem refrescar el nostre llit obrint els llençols i deixant refredar els llençols de baix abans de posar-nos a dins. Perquè la roba de llit no ens molesti a l’estiu, és important utilitzar certes teles que ens aportin sensació de fred com podrien ser el cotó, el lli o la seda i també utilitzar colors clars ens ajudarà a aportar aquesta sensació de menys calor.

Refresca el teu sofà

Aquest consell no ens ajudarà a baixar els graus de tot l’ambient, però sí que t’ajudarà a estar més còmodes quan estàs gaudint d’una estona de descans al teu sofà. Si el teu entapissat és molt hivernal i et fa sensació de calor, pots apostar per unes fundes de cotó que cobreixin les zones del seient.

En cas de tenir molt coixins decoratius al teu sofà és millor reduir la quantitat en aquests mesos i apostar només per alguns que utilitzem i que no ens molestin i no ens facin sensació d’angoixa.

Apostar per algunes plantes

A l’estiu pots apostar per introduir algunes plantes a la teva llar tant dins com fora si es té balcó o terrassa. Les plantes de fulla verda i gran ens aporten sensació de frescor i les podem tenir dins de casa.

Un altre truc per refrescar sobretot a la nit és regar les plantes abans d’anar a dormir d’aquesta forma ens entrarà més aire fresc de fora i contribuirem a crear humitat i sensació d’aire fresc.