Abans d’escollir un matalàs, hem de considerar el gran nombre d’hores que farem ús d’aquest. És per això que les característiques tècniques del matalàs han de garantir el millor descans possible.

Cada usuari té diferents gustos i preferències particulars a l’hora d’agafar el son, per això cada persona pot tenir necessitats molt diferents.

Cal afegir, que el pas del temps també és un factor a tenir en compte a l’hora de renovar el nostre matalàs, ja que la vida útil d’aquests sol trobar-se entre 10 i 11 anys des de la seva compra. No obstant això, si es percep enfonsament en algunes de les parts o qualsevol altre defecte que interrompi el descans, s’hauria d’examinar l’estat del matalàs i possiblement plantejar la seva renovació.

Factors que poden influenciar en la decisió de compra del matalàs:

El pes de la persona: Depenen del pes de la persona que en faci ús, s’hauran d’escollir els matalassos que ofereixen una major o menor fermesa.

Si es mou mentre dorm: Aquelles persones que tenen tendència a moure molt a les nits, és recomanable que fanguin ús d’un mes dur per a no sentir la sensació d’enfonsament al girar-se.

Posició en la qual dorms: Si normalment es dorm boca amunt o sobre l’esquena, es recomana l’ús de matalassos més durs, al contrari, si la tendència és dormir de costat, els matalassos amb major flexibilitat s’adaptaran millor a la forma del cos.

Ets calorós: Si et consideres calorós o tendeixes a suar amb facilitat, és recomanable l’ús de matalassos amb molles, ja que poden ventilar-se millor i són més frescos. Al contrari, els matalassos d’espuma, làtex o materials viscoelàstics permeten mantenir més la calor.

Tipus de matalassos

Matalassos Viscoelàstics

Els matalassos de viscoelàstica són cada cop més freqüents en el descans,  això es deu al fet que aquest material permet oferir una gran fermesa i estabilitat així com una gran adaptabilitat al nostre cos.

Com ja s’ha comentat, la propietat d’amollar-se i adaptar-se a la posició del cos és una de els principals avantatges que ofereix aquest tipus de matalàs. Amb això, transmet l’efecte d’adherència, és a dir, s’adapta a la forma de l’agent que fa pressió sobre aquest, per tornar posteriorment al seu estat inicial.

La viscoelàstica s’adapta al cos de l’usuari de forma ergonòmica oferint un descans personalitzat per a cada usuari.

El fet d’estar en contacte amb el matalàs gràcies a la flexibilitat que aquest te al cos, és possible que produeixi una major sensació de calor, però en realitat el material és completament atèrmic.

Matalassos de Grafeno

El grafeno és un element que en combinació amb altres materials viscoelàstica millora les propietats que aporta al teu descans. El seu principal avantatge és que al ser un material termoregulador es converteix en un ideal per aquells que són sensibles als canvis de temperatura o que tinguin excés de sudoració a les nits.

Els matalassos de grafeno, al portar incorporat aquest material superconductor, permeten que l’excés de calor que s’acumuli a la superfície desapareix, evitant així la sensació d’angoixa en aquells usuaris que no els hi agradi l’adaptabilitat que ofereixen els matalassos de viscoelàstica.

També, una altra dels principals avantatges que ofereix l’ús d’aquest material en els matalassos, és que són hipoalergènics, el que permeten oferir un descans molt més higiènic i saludable que altres materials.

Matalassos de Làtex

Els matalassos de làtex poden fabricar-se de materials naturals (com pot ser el cautxú) o de materials sintètics. També existeixen matalassos que convenient les dues opcions.

Els matalassos de làtex Natural són molt recomanables per les seves qualitats hipoalergèniques, això és gràcies a les seves característiques naturals, eviten la proliferació de bacteris i redueixen l’aparició de molècules de brutícia.

Aquest material també ofereix una estabilitat i una independència entre les diferents zones del llit, el que genera aïllament amb el moviment. Això ho converteix en l’opció ideal per aquells usuaris que tinguin problemes d’esquena o aquelles parelles en la que un dels membres es mogui molt a la nit.

Matalassos de Molles

Al mercat podem trobar diferents tipus de matalassos de molles, no obstant això, no tots ofereixen les mateixes prestacions.

Alguns dels elements tècnics que s’han de tenir en compte abans de comprar un matalàs de molls es la quantitat i la qualitat d’aquestes, d’això dependrà la distribució de la pressió que s’exerceixi al tombar-se al matalàs.

Els matalassos de molles també ofereixen una alta adaptabilitat a la zona del cos gràcies a la independent reacció de les molles al pes. Això permet que l’esquena es trobi completament recta evitant així l’aparició de dolors.

Ara que ja coneixes els diferents tipus de matalassos que pots trobar a Garcia Brufau, pots saber quin tipus de matalàs s’adequa més a les teves necessitats. Per més informació visita la nostra web.