Hi ha diversos tipus de matalassos, cadascun amb les seves avantatges i inconvenients, i en aquest article t’explicarem com triar un matalàs d’alta qualitat. Els matalassos són essencials per dormir bé. Els diferents tipus de matalassos ofereixen diferents nivells de suport i confort per adaptar-se a les necessitats individuals. Els de motlles interns ofereixen suport mitjançant muelles o espirals, mentre que els matalassos de escuma viscoelàstica s’adapten al cos i distribueixen el pes uniformement. Els matalassos de latèx són hipoal·lèrgics i ofereixen un aïllament del moviment superior, mentre que els matalassos híbrids combinen capes d’escuma amb espirals embossades per oferir el màxim confort.

Sigui quin sigui, el tipus de matalàs, s’ha de canviar cada 7-10 anys per garantir que continuï proporcionant un suport i un confort òptims. Amb tants tipus disponibles, trobar el matalàs adequat requereix una cuidadosa consideració i investigació per escollir un que satisfaci les seves necessitats úniques.

Tipus de matalassos per a un millor descans: viscoelàstics, de làtex, de motlles o d’escuma

Hi ha una gran varietat de tipus de matalàs entre els quals escollir, cadascun amb les seves avantatges i inconvenients, i en aquest article t’explicarem en detall cadascun d’ells.

Els matalassos de molles internes són els més comuns, ja que ofereixen el suport de les bobines d’acer que componen el seu nucli. Les molles ensacades ofereixen un bon confort al proporcionar suport i transpirabilitat, mentre que els matalassos de espuma viscoelàstica ofereixen una excel·lent envoltura. Aquests últims són coneguts per la seva suavitat i alleujament de la pressió, per la qual cosa són ideals per a les persones que pateixen dolors crònics o problemes articulars.

Un matalàs de llateix ofereix un suport excel·lent i són molt duradors, el que els converteix en una gran elecció a llarg termini. Solen ser més assequibles que altres tipus i ofereixen un bon suport en tota la superfície del matalàs.

Finalment, els matalassos d’escuma solen ser l’opció més assequible i proporcionen un aïllament del moviment superior, el que resulta ideal per a les parelles que no volen ser molestades pels moviments de la seva parella durant la nit. Els de espuma amb memòria de forma ofereixen un confort superior i propietats de contorn, mentre que les llits d’aire proporcionen un suport ajustable que es pot adaptar a les seves necessitats.

Independentment del tipus de matalàs que prefereixi i triï, trobarà una gran varietat de mides i nivells de fermesa que s’adaptaran a les seves necessitats individuals i al seu estil de vida.

T’ajudem a triar el matalàs perfecte

Triar el matalàs adequat és una decisió important, hi ha alguns factors clau que has de tenir en compte per dormir el millor possible, per la qual cosa és important fer-se les preguntes correctes abans de realitzar la compra. Els experts en descans recomanen triar un matalàs en funció de les teves necessitats individuals i del que suggereixin els experts en descans.

En primer lloc, pensa en la teva postura en dormir i en com afecta a la teva columna vertebral. Un matalàs ha d’ajudar a sostenir el teu cos i adaptar-se a ell. A més de tenir en compte és si dorms sol o en parella, ja que això influirà en el tipus de matalàs que has de triar.

Si ets al·lèrgic al lli, els matalassos d’escuma poden ser més adequats per a tu i si pateixes al·lèrgies, busca un matalàs dissenyat amb materials anti-al·lèrgics. Si ets una persona pesada, els matalassos de molla poden ser bons, ja que ofereixen més suport. Una altra qüestió a tenir en compte és si el matalàs s’adaptarà a la forma del teu cos i et proporcionarà comoditat: materials com l’escuma viscoelàstica amb memòria poden ser flexibles i còmodes per a persones de totes les formes i mides.

Per últim, assegura’t de provar diferents matalassos abans de decidir-te, per saber què és el que millor s’adapta a tu i al teu cos.