Amb l’arribada de l’hivern, el fred cada cop és més present i comencem a passar més temps a casa per poder-nos resguardar. Per això també hem de cuidar el nostre descans i des de Garcia Brufau us animem a vestir el vostre llit pels dies fred d’hivern.  Adaptar el nostre llit a les diferents estacions ens ajudarà a descansar molt millor i adaptar-nos millor a les diferents temperatures i característiques de les estacions. Avui ens centrarem a aportar caliu i vestir el llit adaptant a les nostres necessitats.

Farcits nòrdics i edredons

El primer i més important és posar el farcit nòrdic o l’edredó. Quan comença a fer fred i volem dormir més tapats, el primer en què pensem és en vestir el llit amb l’edredó. Els farcits nòrdics són la peça més important i més practica per donar calor i poder dormir més càlidament. Per poder adaptar cada farcit nòrdic a les necessitats de cada persona s’ha d’escollir entre els diferents tipus que hi ha al mercat. A Garcia Brufau trobaràs els diferents tipus de farcits nòrdics per poder escollir el que s’adapti millor al teu descans.

Tipus de farcits nòrdics

Abans d’escollir les característiques primer de tot hem de tenir clares les mesures del nostre llit perquè el farcit nòrdic si adapta a la perfecció. També hem de tenir en compte la temperatura ambient de la nostra casa per saber si necessitem més a menys protecció pel fred. Els farcits nòrdics mesuren la protecció del fred en gramatges, que seria el gruix del farcit, com més gramatge tenen més protegeixen del fred i a la inversa. Aquest aspecte s’ha de tenir en compte en funció de la temperatura de la nostra llar o de la nostra temperatura i el tapats que vulguem dormir.

En general els farcits nòrdics es classifiquen entre naturals i sintètics.

Farcits nòrdics naturals

Els farcits nòrdics naturals estan fets a base de plomissol. Aquest tipus de farcit és el més calent i el que s’utilitza més en les zones més fredes del món. Això és degut a les seves característiques aïllants i que també són molt lleugers. Sovint podem trobar aquests tipus de farcits barrejats amb ploma, per ambients no tan freds, però d’aquesta forma són més econòmics. Són farcits que estan tractats per evitar al·lèrgies i també s’ha de vigilar a l’hora de rentar-los i guardar-los.

Farcits nòrdics sintètics

Els farcits nòrdics sintètics són molt més econòmics, són molt funcionals i lleugers. Actualment estan molt ben vistos i molt utilitzats, ja que amb els anys han anat millorant els seus components. No provoquen cap mena d’al·lèrgia i a més a més es poden rentar i guardar sense cap classe de problema. En cas d’escollir aquest tipus de farcits nòrdics és important que entre els seus components i hi hagi coto, perquè el farà més agradable i més transpirable.

Fundes nòrdiques

Una vegada tinguem escollit el farcit, és hora de complementar-lo amb una funda nòrdica. A l’hora d’escollir la funda nòrdica més adient primer de tot hem de saber la mida exacta del farcit, ja que ambdues han d’encaixar a la perfecció perquè no queden les puntes sense farcit. Per això és recomanable comprar el farcit nòrdic i la funda a la mateixa botiga, ja que ens assegurarem que les mides no canvien i que les mesures són les adients. La funda nòrdica ens permet donar més vida i personalitat al llit, ja que podem escollir-ne amb diferents colors, estampats o textures en funció dels nostres gustos i també el podrem adaptar a les diferents estacions de l’any.

Mantes i llençols

Per afegir més calidesa i vestir per aquest hivern el nostre llit podem escollir mantes i llençols amb textures calentes. D’aquesta manera veurem el nostre llit més vestit i ens aportarà una sensació de calentor.Escollir llençols de franel·la, coral·lina o pirineu també ens donaran més escalfor a l’hora de dormir i ens donarà la sensació de dormir més a gust i descansar millor tot l’hivern.

Tot el que necessites per vestir el teu llit pels dies freds d’hivern o trobaràs a Garcia Brufau on també t’assessorarem per escollir les millors opcions pel teu descans.