En la majoria de les llars, els coixins es renten en menys ocasions que els llençols, els edredons o les mantes que cobreixin un llit. Tanmateix, aquests articles han de passar per un procés de rentat com a mínim un parell de cops l’any.

També es recomana netejar-los després d’haver-los utilitzat quan s’hagi passat alguna malaltia o s’ha estat malalt per eliminar els gèrmens i els bacteris. En cas contrari, els teus coixins es poden convertir en un niu de bacteris i àcars.

Tipus de materials pel rentat

Els coixins poden presentar diferents tipus de farcit i cadascun d’ells requereix unes atencions específiques per poder netejar-los sense fer-los malbé. Per no cometre cap errada consulta l’etiqueta del fabricant abans de començar el procés de rentat:

Com rentar un coixí de làtex

En aquest cas, es recomana el rentat a mà i amb delicadesa. En primer lloc, agafa un recipient amb aigua freda i tira-li una mica de detergent per a peces delicades. A continuació, enfonsa el capçal i treu-lo de l’aigua en períodes curts i asseca’l amb compte per eliminar tota la humitat d’aquesta peça. Per últim, fica’l en posició horitzontal i a l’ombra per evitar que li arribin directament els rajos de sol.

Com rentar un coixí de viscoelàstica

Amb aquest material es recomana tenir cura a l’hora de netejar-lo, ja que en alguns casos el mateix fabricant adverteix que no poden ser rentats. No obstant, en cas de fer-ho es recomana netejar els coixins amb aquest farcit a mà amb un sabó neutre i realitzant moviments circulars. Un cop hagis acabat és necessari que deixis assecar el coixí a l’aire lliure.

Com netejar un coixí de plomes

Aquest tipus de coixins poden ficar-se a la rentadora amb algunes pilotes de tenis embolicades en mitjons. Amb aquesta acció aconseguirem sacsejar les plomes i que aquestes no s’amunteguin. Tot seguit, escull un programa a la rentadora per a roba delicada. Un cop finalitzat el procés de rentat, és convenient que per assecar el farcit ho facis a l’aire lliure i removent les plomes cada cert temps.

Com netejar un coixí de farcit sintètic

Aquest tipus de farcit ofereix la possibilitat de rentar a màquina o a mà, sempre sobre un espai horitzontal per evitar que es creïn deformitats. A més, aquests models permeten un assecat a l’assecadora en programes de temperatura baixa.

Com es neteja la funda dels coixins?

Els coixins acostumen a vendre’s amb una funda protectora, per ampliar la seva vida útil i protegir el farcit. En aquesta línia, en la majoria dels casos les fundes estan fetes de cotó per tant, permeten ser rentades tant a mà com a la rentadora. A més, podem blanquejar-les en tantes ocasions com vulguem juntament amb els llençols del nostre matalàs. Per últim, es recomana deixar-les assecar a l’aire lliure, ja que si les fiquem a l’assecadora correm el risc de fer-les encongir.

En cas de no utilitzar una funda protectora es recomana començar a utilitzar-les, ja que d’aquesta forma podrem rentar-la quan vulguem per allargar la vida dels nostres coixins i no haver de rentar tan sovint els coixins, ja que són més complicats.