Reemprendre la rutina després de l’època estival pot ser difícil. La tornada a la feina, l’estrès i els canvis de ritme poden impedir-nos descansar bé i recuperar els nostres hàbits de son. Avui et donem alguns consells que t’ajudaran a superar amb èxit aquesta fase d’adaptació.

Consells per a descansar millor després de les vacances

La clau per a recuperar els hàbits de son és fer-ho de forma progressiva. Si no pots gaudir d’uns dies de transició, l’ideal és que tinguis en compte alguns trucs que et permetran tornar a la rutina sense posar en perill el teu descans ni patir trastorns del son. Per descomptat, comptar amb un bon equip de descans també resulta imprescindible.

Ves-te’n a dormir abans

Una de les coses més difícils després de la tornada a la feina és adaptar-nos al nou horari habitual. El més recomanable és adaptar poc a poc el nostre rellotge corporal, així ens anirem acostumant gradualment a la rutina diària.

Un truc infal·lible per a que no ens costi dormir després de les vacances és anar-nos-en a dormir una mica abans del normal. Atenua les llums de la teva habitació i ves una hora abans al llit, veuràs que el teu cervell s’acostuma ràpid al canvi i et despertaràs molt més descansat.

Desconnecta totalment

La televisió, el telèfon mòbil o el portàtil son aparells electrònics que solem utilitzar per la nit o abans d’anar-nos-en a dormir. De fet, mirar el mòbil abans d’anar a dormir s’ha convertit en un ges pràcticament automàtic. No obstant, l’ús d’aquests dispositius pot perjudicar també al nostre descans, ja que estimula el nostre cervell a més a més, de reduir la qualitat del son pot provocar insomni. La desconnexió tecnològica t’ajudarà a descansar millor i despertar renovat cada matí.

No retardis el despertador

Deixa sonar l’alarma un i un altre cop és el pitjor que pots fer cada matí. Precisament aquests minuts extra de “son” provoquen que t’aixequis molt més cansat, amb falta d’atenció i d’energia, aconseguint així l’efecte contrari. Sense cap mena de dubte, despertar-se a la primera és el més recomanable per a evitar la sensació de cansament.

Aposta per un bon equip de descans

De res serviran tots aquests consells si no comptes amb l’equip de descans adequat. Així que aprofita la tornada a la feina per canviar el teu coixí o renovar el teu vell matalàs. Aquí no hi ha trucs que ajudin a encertar en la compra, ja que la decisió depèn de les necessitats de cada un.

Per exemple, si dorms de costat, lo ideal és que optis per un coixí més alt. I si pel contrari dorms boca terrosa, el més recomanable és utilitzar un coixí més baix. Això t’ajudarà a evitar problemes a les cervicals. Actualment, existeixen diversos tipus de coixins al mercat: de fibra, plomes, gel, viscoelàstica. Etc. Cada un d’aquests materials disposa de diferents propietats i graus de fermesa.

A l’hora d’escollir un matalàs, tampoc importa massa si és de motlles, viscoelàstic, làtex o grafè. El que realment importa és que el matalàs s’adapti perfectament al teu cos i als teus moviments. I si a més a més, és transpirable i hipoalergènic molt millor, i així podràs gaudir d’un son reparador, sense passar calor ni forçar la postura.