Quan arriba l’estiu, solem dormir pitjor perquè augmenten les temperatures i hi ha més humitat nocturna. Com a conseqüència d’això, podem tardar molt més temps en quedar-nos adormits o despertar-nos a mitja nit sense deixar de donar voltes al llit. Intentem conciliar el son sense èxit i podem arribar a sentir ansietat i estrès.

Moltes persones viuen enganyades pensant que si dormen sis hores ja no necessiten dormir més però no són conscients del dèficit que tenen i de la factura que els passarà no descansar les hores recomanades.

A continuació, us deixem alguns consells sobre el descans en èpoques de molta calor:

  • La temperatura de l’habitació ha de ser fresca i la ventilació ha de ser adequada perquè l’ambient no es noti carregat i dens. Durant els dies de molta calor, és recomanable tenir les finestres tancades i les persianes baixades perquè el calor no entri a casa. És recomanable ventilar les habitacions només durant les primeres hores del matí i les últimes de la tarda.

  • Utilitza teixits transpirables en els llençols i la roba de llit. El cotó o el lli són materials lleugers, transpirables i que redueixen la humitat. Són teixits perfectes per un estiu calorós.

  • Tenir un bon matalàs i en bon estat és important també per aconseguir un son i descans reparadors.

  • Per facilitar la conciliació del son, deixa a un costat els aparells electrònics perquè les llums blaves de les pantalles alteren els ritmes circadiaris. A més a més, deixar-los endollats o carregant durant la nit, especialment en èpoques de calor, provoca calor addicional que podem evitar si els apaguem o els desendollem.